Gewoon, een glossy

Kent u een verhaal over een uit de hand gelopen hobby? Vast wel. Dat van ons is er ook zo één.

Ter gelegenheid van het 5 jarig Dongen.nieuws.nl jubileum (2015) werd een glossy over het ‘gewoonste’ dorp van Nederland gemaakt. Deze kreeg zo´n lawine aan complimenten van trotse Dongenaren, dat werd besloten er nogmaals een uit te brengen. Sindsdien verschijnt elk half jaar de glossy 200 procent DONGEN, een 200 pagina’s gratis huis aan huis magazine boordevol bijzondere verhalen.

Net zulke bijzondere verhalen bleken er ook te vertellen over de kerkdorpen in grensstreek Zundert. Gedurende twee edities inmiddels, toont de glossy 200 procent ZUNDERT wat de Zundertse gemeenschap betekent voor haar inwoners.

Dat zijn al twee glossy’s met een uitstraling van heb ik jou daar! en waar menig glossy aan kan tippen, al zeggen we het zelf.

Wie zijn wij dan?

Wij zijn een stel bij elkaar geraakte liefhebbers die samen prachtige magazines maken. Ons glossy-team bestaat uit fotografen, redacteuren, vormgevers, schrijvers en kunstenaars. Samen gaan wij gedreven, vakkundig en geëngageerd aan het werk met verhalen en weten we elkaar zodoende te inspireren. Wij zijn dol op de charme van papier en geloven in de kracht van mooie verhalen in combinatie met schitterende fotografie, vormgeving en illustratie.

Onze blik op het maken en verzorgen van glossy’s

Maar is de glossywereld niet zo goed als dood? Welnee, springlevend juist! Aan de lopende drukpers verschijnen er nieuwe titels en worden bestaande bladen in een nieuw jasje gehesen. Een artiest of celebrity die ter gelegenheid een glossy uitgeeft, een jubileum of een actualiteit dat de aandacht verdient, je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een glossy over te vinden. Maar een regionale terugkerende glossy, zoals wij die maken, die bestond er nog niet.

Wij willen verhalen maken die anders wellicht nooit gelezen worden. Verhalen over lokale helden, zoals wereldkampioene indoor atletiek Nadine Broersen, de Poolse oorlogsveteraan Anton Adamowicz die erbij was toen Dongen werd bevrijd en daar nog altijd woont. Of de organisatie en alle werkzaamheden gedurende een jaar in aanloop naar Bloemencorso Zundert. En hoe een manier van extra inkomsten genereren voor CV De Aopelaanders resulteerde in 38 succesvolle Rijsbergse Bonte Avonden. Wij willen lezers die tot over hun oren geboeid in de glossy over hun woonplaats zitten te lezen. Dat is ook waarom we in meerdere regio’s mooie verhalen zoeken om te kunnen vertellen en zodoende daar een glossy willen uitgeven.

Maar die moet toch worden gefinancierd zo’n glossy?

Ja natuurlijk! En dat doen we met zowel advertenties als advertorials. Maar dat betekend níét dat je als lezer het gevoel moet krijgen in een reclameblok meegezogen te worden. Het is voor ondernemers een podium om hun verhaal op een aantrekkelijke manier te vertellen. Zo kom je er nog eens achter hoe een werkdag bij Bakkerij de Koning eruit ziet, wat voor betrokken personen er bij woningstichting Cascade werken of hoe Leo van Riel al veertig jaar elke dag weer met dezelfde liefde in zijn dierenspeciaalzaak klaar staat voor zijn klanten.

Namedropping

Het is fijn als je bedrijf bekend is in de regio, maar het maakt het voor de klanten nog vertrouwder als ze je verhaal kennen. Wij maken maar wat graag een afspraak met jou om de mogelijkheden te bespreken hoe je je onderneming op een bijzondere manier kunt presenteren in de regio. We kunnen bij een advertorial niet perse meer klanten garanderen. Maar wij garanderen wél dat er een prachtig verhaal verteld zal worden.

Waarom 200%?

Omdat 200% een gevoel oproept van lokale trots. We maken een glossy met een meer dan 100% lokale of regionale uitstraling. De naam en inhoud doen het gevoel van lezers weerspiegelen en maken die ook acuut nieuwsgierig omdat het over bekend terrein gaat. Zij lezen verhalen van “Goh, wist jij dat?”. Alsof je het er als inwoners met elkaar over hebt en wat daarna ook daadwerkelijk gebeurd.

Zijn er verhalen waar wij nog niets van afweten? Evenementen die zeker de aandacht verdienen? Of bevinden zich er misschien wel superhelden onder de inwoners in je woonplaats? Tip ons dan! Wij geven u de kans om uw verhaal te vertellen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen. Wij laten snel iets weten. 200 procent!