zorgt voor ‘wow-factor’ in Zundert

Tijdens het interview met de eigenaren Art Voermans en Clemens Jansen van Teak en Wood stapt er een man uit Zundert de showroom binnen. “Ik kom gewoon eens even kijken wat jullie hier allemaal verkopen.” Even later komt hij terug, duidelijk onder de indruk: “Prachtig! Jullie hebben niet alleen teakhouten meubelen, maar een totaalaanbod aan meubelen: dus ook bankstellen en eetkamerstoelen in stof en leer, relaxfauteuils, verlichting, vloerkleden en accessoires. Echt een totaalconcept op het gebied van interieur.” En dat is precies wat ze bij Teak en Wood willen benadrukken: werkelijk iedereen in Zundert en omgeving moet weten dat je voor je totale woninginrichting terecht kunt bij de prachtzaak aan de Molenzicht 1 in Zundert.

Het assortiment aan meubelen van tropisch hardhout bij Teak en Wood is werkelijk enorm. Deze meubelen zijn warm en strak tegelijk zodat ze in elk interieur passen. Wie de prachtige showroom van bijna 3000 vierkante meter binnen stapt, voelt meteen de warmte van de teakhouten meubelen die in alle soorten en maten staan opgesteld. Klanten komen er van heinde en verre voor onder meer tafels, stoelen, kasten, dressoirs, kleinmeubelen, tuinmeubelen, badkamermeubilair en bedden. Maar je kunt er dus ook terecht voor bijvoorbeeld bankstellen in stof en leer (van hoekbanken tot losse banken, van klassiek tot modern),gestoffeerde eetkamerstoelen, lampen, vloerkleden en tal van accessoires. Bij Teak en Wood kun je door het totaalaanbod dus je complete interieur samenstellen.

Blikvanger
Clemens Jansen is bij Teak en Wood verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en verkoop. Samen met compagnon Art Voermans ontwerpt hij bovendien eigen meubelen waarbij Art de technische berekeningen voor zijn rekening neemt. Dat de zaken goed gaan, blijkt wel uit het prachtige pand dat het duo liet bouwen op het terrein aan de Molenzicht: het is een blikvanger geworden waar Zundert trots op mag zijn.

Het begon allemaal elf jaar geleden toen Jansen nog voor een baas werkte. Die meubelzaak hield echter plotseling op te bestaan, waarna Clemens besloot om samen met Art voor zichzelf te beginnen. “Ik had als verkoper en inkoper al veel ervaring opgedaan in de branche en had geen zin om te gaan solliciteren. Met mijn know-how en contacten was de keuze voor een eigen zaak een logische. Art had bij zijn huis een loods waarmee hij niets deed. Toen werd één en één snel twee.”

De liefde voor teakhouten meubelen was er toen al bij Jansen: “Daar ligt mijn hart en passie. Dankzij mijn contacten in Indonesië konden we snel beginnen. Teakhout is zo’n mooi product vanwege de duurzaamheid. Het is allemaal gerecycled materiaal. Elke teakmeubelstuk is uniek in zijn nerfstructuur en kleur. Of je nu een teaktafel voor een kleine ruimte zoekt of juist een heel grote voor acht of meer personen: alles is verkrijgbaar in alle uitvoeringen en afmetingen. Bovendien is de doelgroep die je met teakhout aanspreekt heel breed: door de variatie aan ontwerpen kun je er zowel jong als oud blij mee maken. We zijn bij de start ook meteen een webshop begonnen. Zo kunnen klanten eerst al een beetje grasduinen op internet en vervolgens als ze dat willen in de showroom de puntjes op de i zetten.”

Molenzicht
Alhoewel het bedrijf startte in een tijd dat de economische situatie niet om over naar huis te schrijven was, gingen de zaken van meet af aan goed. In 2012 was er in de loods in Achtmaal al sprake van ruimtetekort. Jansen daarover: “Toen moesten we al echt stoeien met de ruimte die we beschikbaar hadden. Daarmee startte de zoektocht naar een nieuwe locatie. Er kwamen een aantal opties voorbij, maar uiteindelijk vonden we deze perfecte plek aan de Molenzicht. De bestemming die erop zat was echter industriegebied, maar na overleg met de gemeente en met de door de Provincie verleende vergunning konden we hier toch aan de slag met detailhandel.”

En zo kwam het dat in het weekend van 31 maart 2019 de drukbezochte opening van Teak en Wood plaatsvond: “De loods in Achtmaal was 300 vierkante meter; dit pand is bijna tien keer zo groot. Twee verdiepingen met de allermooiste teakhouten meubelen, maar ook accessoires. De magazijnruimte hoort ook bij de showroom, zodat klanten een compleet beeld krijgen van wat we allemaal te bieden hebben. Het grootste gedeelte komt van het Indonesische eiland Java. Daar staat ook de fabriek waar we al onze meubelen laten maken en waar we dus rechtstreeks zaken mee doen. Het is allemaal gerecycled, duurzaam hout, dat afkomstig is van oude huizen, boerderijen, vissersbootjes en ga zo maar door. Het hout is SVLK-gecertificeerd en voorzien van het Indonesian Legaly Wood-keurmerk. Echt topkwaliteit hout dat soms wel honderden jaren oud kan zijn.”

Maatwerk
Het leveren van maatwerk is de grote kracht van Teak en Wood: “Het maakt niet uit welke wensen de klant heeft: alles kan. Een dikker blad, een dunner randje of koofje, een extra kastje: je zegt het maar en het wordt verwerkt in het ontwerp. Vaak heeft de klant al een idee, wij schetsen dat hier ruw uit en dan mailen we die tekening naar Indonesië. Zij sturen het definitieve ontwerp dan terug en na akkoord van de klant gaat de opdracht in productie. En zelfs als het product klaar is kunnen er – zonder extra kosten – nog aanpassingen worden doorgevoerd op basis van de foto van het eindresultaat die naar de klant wordt verstuurd. Onze werkwijze is zeldzaam in deze branche. Wat dat betreft zijn we uniek in Nederland en België.”

Poedercoating
De stalen frames die bijvoorbeeld onder de tafels van Teak en Wood zitten, worden door Art zelf ontworpen en gemaakt in Nederland; inclusief hoogwaardige poedercoating indien gewenst. Jansen daarover: “De tafelbladen komen uit Indonesië en daar worden de frames dan onder gemonteerd. De combinatie van industrieel staal met teakhout spreekt veel mensen aan. Het ziet er ook prachtig uit.”

Clemens en Art zijn zo betrokken bij hun zaak dat ze er regelmatig nog samen op uit trekken om meubelen bij mensen thuis af te leveren: “Inmiddels doen we dat in heel Nederland en België, want daar hebben ze ons inmiddels ook ontdekt. Ook bezoeken we steevast de vakbeurzen in Nieuwegein, Keulen, Brussel en Parijs: zo gaan we continu met alle trends mee en blijft ons assortiment up-to-date. Ook als het gaat om accessoires. Ik kan al verklappen dat pastelkleuren dé trend van 2020 worden.”

Bezoek de showroom
Het kan niet anders of uw interesse is inmiddels ook gewekt. Schroom dus niet, en breng eens een bezoekje aan de showroom van Teak en Wood. Die is woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. In overleg kunnen klanten ook op afspraak terecht.

Teak en Wood
Molenzicht 1
4881 BW Zundert
T076 – 5987220
@info@teakenwood.nl
www.teakenwood.nl

ADVERTORIAL
Tekst: Ron van Kuijk
Foto’s: Jan Stads