‘Van tekentafel tot ingebruikname, gezamenlijk iets moois creëren’

Als de één een moment stilvalt – desnoods middenin een zin – vult de ander dat vrijwel naadloos aan. De broers Mark en Frank Herijgers delen hun passie om mensen te adviseren op het gebied van keukens, badkamers en interieur. Eigen ontwerp, al dan niet in combinatie met een standaardproject, maar altijd maatwerk. Het familiebedrijf van Johan Herijgers is al bijna 50 jaar een begrip.

Dat het een familiebedrijf is voel je op het moment dat de schuifdeuren opengaan en je de showroom betreedt. De ontvangst door enthousiaste medewerkers geeft aan dat de warme familiementaliteit diep geworteld zit in het bedrijf. “We zijn een platte en open organisatie met veel onderlinge verbondenheid en korte lijnen, waardoor we snel beslissingen kunnen nemen”, zegt Mark. Elke opstelling in de showroom is een unieke beleving, waarin de juiste sfeer is weergegeven. De klant krijgt een persoonlijke benadering, waarbij zijn woonwensen centraal staan. ”We ontvangen de mensen hier aan tafel, gaan met elkaar in gesprek en luisteren goed naar hun woonwensen”, legt Frank uit. “We richten ons op renovatie en nieuwbouw (niet projectmatig). Dat betekent dat elk project voor ons maatwerk is. De klant komt veelal met een plattegrond of heeft een aantal ideeën, aan ons de taak om daar een geheel van te maken. Dat geheel moet niet alleen een mooi resultaat opleveren. Het moet ook praktisch zijn en zeker zo belangrijk: het moet prijstechnisch binnen de begroting passen.”

Naast het geven van een eerlijk en goed advies in deze gemoedelijke setting, heeft de fase van montage en afwerking van projecten de volledige aandacht. Dat maatwerk is ook zichtbaar: vanuit de showroom kun je een kijkje nemen in de werkplaats. Hier worden de mooie, robuuste materialen door vakmensen bewerkt en kun je ervaren hoe jouw keuken, inloopkast of ander maatwerk tot stand komt. “Hier wordt gemaakt wat wij met de klant hebben bedacht”, vertelt Mark. “Wij zijn ons er namelijk enorm van bewust dat voor een succesvol project ook een perfecte montage en afwerking van groot belang zijn. Daarom werken wij met een team van eigen monteurs die vakkundig en met veel gevoel voor het kleinste detail zorgen voor een perfecte afwerking.” Doordat alle werkzaamheden in eigen beheer worden uitgevoerd, houden zij de volledige controle over het project. Dat betekent dus ook dat er, in overleg met de klant, snel geschakeld kan worden als zaken op een laatste moment toch moeten worden aangepast.

Service staat hoog in het vaandel bij de familie Herijgers. Dat kan ook omdat zij vanaf de tekentafel tot en met de plaatsing betrokken zijn bij het project. “We hebben de mogelijkheid om het complete project door onze monteurs uit te laten voeren, maar als de klant ervoor kiest de werkzaamheden in eigen beheer te realiseren, kan er ook gebruik worden gemaakt van onze expertise, zodat het perfecte eindresultaat gewaarborgd blijft.”, ligt Frank toe. “Van de tekentafel tot de ingebruikname willen we samen met de klant iets moois creëren.” Met een passie voor houtbewerking en maatwerk ontwikkelt Johan Herijgers hoogwaardige keukens, badkamers, tuinhuizen en totaalconcepten. “Wij beschouwen elk project als een nieuwe uitdaging”, zegt Frank. “We vinden het belangrijk om een eigen identiteit te hebben en oprecht te zijn in ons advies naar de klant. Uiteindelijk is het ultieme doel om de klant volledig te ontzorgen en een optimale woonbeleving mee te geven.”

Meer informatie: www.herijgers.nl

ADVERTORIAL
Tekst: Annelies Wijnen
Foto’s: Jan Stads, Rene Hoppenbrouwers en Fabio Miani

Dit verhaal verscheen in 200% ZUNDERT Editie 3 – Juni 2019