Mensen blij maken, daar ga ik voor

Service staat bij Jack Roovers drankenhandel & verhuur hoog in het vaandel

Een begrip in Zundert en omgeving: Jack Roovers drankenhandel & verhuur. Na bijna 25 jaar vond eigenaar Jack Roovers het tijd voor verandering. Hij wilde graag een voortzetting van het bedrijf met de service die men van hem gewend was. Die vond hij in zijn jonge opvolger: sinds 1 januari 2018 is Regis Nelemans (28) de drijvende kracht achter ‘Jack Roovers’.

De drankenhandel in de maalderij aan de Klein Zundertseweg bestaat al decennia lang. Jack Roovers nam het bedrijf in 1993 over van Ad van Hassel. Maar een aantal jaar geleden vond Jack het genoeg en zocht hij een opvolger. Op een avond stond hij bij de familie Nelemans op de stoep. ”Ik fietste naar huis en daar stond Jack voor de deur. Hij stelde mij de vraag of ik zijn bedrijf wilde overnemen.” Regis voelde zich vereerd en nadat hij er een nachtje over geslapen had, zag hij er wel potentie in. De twee gingen niet over een nacht ijs en spraken af om het een jaar aan te kijken. Zo kwam Regis in het bedrijf werken om de kneepjes van het vak te leren en de klanten te leren kennen. ”En de klanten leerden op hun beurt mij daardoor kennen.” Dat heeft hem zeker geholpen bij de overname, die uiteindelijk na drieënhalf jaar werkelijkheid werd.

Al had hij een horecaopleiding en ambities in de evenementenbranche, dit had hij zelf niet voorzien. ”Ik heb nooit geweten wat ik wilde worden, maar inmiddels weet ik wel dat ik dit heel erg leuk vind”, lacht hij. De ondernemer vertelt gedreven over zijn zaak. ‘Jack Roovers’ heeft een heel divers klantenbestand; sportverenigingen, cafés, restaurants behoren tot zijn vaste klanten, maar het bedrijf levert ook aan particulieren. ”Dat kunnen feestjes en partijen zijn, maar ook koffietafels.” De omgang met klanten ligt hem goed, de meeste mensen in het dorp kennen hem of leren hem snel kennen. Hij heeft een hoge gunfactor. Al moet je dat wel blijven waarmaken, weet Regis: ”De manier waarop je met mensen omgaat, daar draait het om. Ook wanneer ik voor een uitvaart lever, doe ik mijn best een goede sfeer mee te brengen, ondanks het verdriet dat er op dat moment heerst.”

Klanten kunnen eenvoudig bellen en bestellen. “Of Whatsappen”, geeft de ondernemer aan. Want hij heeft dan wel een bestaand bedrijf overgenomen, Regis geeft er wel zijn eigen draai aan. Op kantoor is een en ander gemoderniseerd en onlangs heeft hij het logo aangepast. Het hondje van Jack is gebleven, maar wordt nu vergezeld door de nieuwe eigenaar met een fust bier op zijn schouder. ”Ik wil respect hebben voor het oude, maar wel mijn eigen identiteit eraan toevoegen”, legt hij uit. Met die identiteit speelt hij graag. Met speciale gelegenheden zoals de aardbeienfeesten, carnaval of Koningsdag past hij het logo aan. De naam ‘Jack Roovers’ heeft hij wel bewust gehouden. ”Dat is toch een stukje continuïteit voor klanten.” Want die klanten, daar draait het om bij Regis. Service heeft hij heel hoog in het vaandel staan. “Mensen bellen mij ’s nachts weleens uit bed. Het is aan mij hoe ik daar mee om ga.” Maar liever zet hij ruim voldoende neer voor zijn klanten. “En liefst nog net iets meer dan dat. Wat niet op gaat, wordt weer opgehaald en je rekent af wat je gebruikt hebt. Simpeler kan niet.”

Jack Roovers drankenhandel & verhuur levert elke dag, de meeste klanten zijn binnen een straal van 10 kilometer van Klein Zundert gevestigd. Regis maakt hierin bewuste keuzes; hij is van huis uit lokaal ondernemer in hart en nieren. Hij koopt zelf het liefst bij Zundertse bedrijven en is niet voor niks bij de lokale bedrijvenkring aangesloten. “Als je andere middenstanders leert kennen, zoek je elkaar ook makkelijker op. Je kunt echt iets voor elkaar betekenen.”

Het werk bij het drank- en verhuurbedrijf is breed en heel divers. Allereerst het assortiment; vaten bier, frisdrank, wijnen, speciaal bieren; het is heel gevarieerd. Maar drank is niet het enige wat geleverd wordt. Het bedrijf verhuurt ook stoelen, tafels, glaswerk, taps, verrijdbare bars; alles voor een compleet feest. Regis hoopt in de toekomst zijn onderneming verder uit te kunnen bouwen. “Weloverwogen. Ik doe het liever stap voor stap, zodat we al onze klanten dezelfde service kunnen blijven bieden.” ‘Jack Roovers’, de naam heeft hij gehouden, maar Regis Nelemans geeft wel degelijk een eigen invulling aan z’n bedrijf.

Jack Roovers
Klein-Zundertseweg 1
076-597 49 50
info@jackroovers.nl

ADVERTORIAL
Tekst: Hanneke Willemstein
Foto’s: Jan Stads

Dit verhaal verscheen in 200% ZUNDERT Editie 2 – December 2018